Логотип сайту

Вплив манери водіння на технічний стан автомобіля

Чи є секретом, що кожна людина – витончена індивідуальність? Ми відрізняємось один від одного не тільки фізично, але й психологічно, що тягне за собою великі відмінності в моделі поведінки. Саме про останню ми й поговоримо сьогодні, а саме – про манеру поведінки під час їзди на автомобілі.

Якщо взяти до прикладу одну автівку з пасажирами, котрі їхатимуть спочатку з одним водієм, а згодом з іншим, пасажири зможуть з легкістю виділити різницю між ними. Різницю зможе відчути й сам автомобіль – в залежності від манери водіння наближається, або ж віддаляється час його ремонту. Відтак існує міф, який стверджує, що повільна їзда допоможе вам не тільки зекономити пальне, але й зберегти в цілісності деталі вашого авто. Насправді ж справа постає в більш гротескних фарбах.

Повільна їзда – це першопричина передчасного зносу двигуна. Поїздки на низьких обертах тягнуть за собою «масляний голод», перешкоджаючи правильній подачі масла. З технічного боку це виглядає наступним чином: масляний насос з’єднаний з колін валом, під час кожного оберту він перекачує певну кількість масла. Такий зв’язок все ускладнює, адже тепер від об’єму масла залежить кількість оборотів колінвала. Показники при подачі масла суттєво відрізнятимуться, завдаючи шкоди всім системам двигуна. З часом виникає загроза тотального перегріву двигуна.

Наступним квитком на СТО для вашої автівки стане звичка різко прискорюватись. Саме вона стане причиною капітального ремонту автомобіля. Під час різкого прискорення електроблок управління віддає сигнал подати в циліндри теплоповітряну суміш в більшій кількості, ніж потрібно насправді. Помпа і масляний насос не справляються з таким натиском, не прискорюючись одразу. В циліндрах накопичується тепло, яке перевищує будь-яку норму, створюючи навантаження на поршні і сам блок. Таким чином, може відбутись детонація.

Негативний вплив на технічний стан автомобіля несе й постійне гальмування. Така звичка неодноразово витягне з вашої кишені зайві кошти на нові гальмівні колодки і диски. Позбавитись її більш ніж просто – вам потрібно заздалегідь обирати оптимальну швидкість, яка дозволить вам гальмувати мінімальну кількість разів.

Також вам варто не забувати про вплив вашої манери водіння на безпеку власну й безпеку оточуючих. На автошляхах ми часто зустрічаємо грубіянів, або ж вроджених «асів», які нехтують іншими учасниками дорожнього руху. Пам’ятайте – все починається з вас.

Назад до списку

Схожі статті

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Не буде секретом, що справність автомобільних механізмів напряму залежить від манери їзди. В той час, коли новачкам ще невідомо про правильність послідовності рухів, досвідчені водії вже неодноразово обзаводились допомогою професіоналів.

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Кожному автомобілісту відомо, що, рано чи пізно, йому все ж доведеться відвідати станцію технологічного обслуговування. Зупинити це неможливо, проте завжди можливо цьому запобігти. Щоб перемогти свого здобути перемогу, спочатку потрібно здобути знання. Сь

Як обрати жіночий автомобіль?

Як обрати жіночий автомобіль?

Жінка за кермом – це типова практика в країнах Європейського Союзу. На автошляхах жінок-водіїв тепер можна побачити навіть частіше, ніж чоловіків. Якщо ви хочете стати однією з них, поповнивши ряди незалежних та просунутих, вам потрібно визначитись з тим,

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Щастя і радість переповнює людей, котрій зібрались купити новий автомобіль. Поділяються такі покупці на два типи – ті, хто купляють автівку з салону, і ті, хто обирають підтриманий автомобіль. Ця стаття призначена для останніх. Прочитавши її, ви матимете

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Проблема вибору в сучасності актуальна до її скоєння. Сьогодення не знайоме з одноманітністю: Nike чи Adidas, iOS чи Android, PC чи PS? Не залишились знедоленими і автомобілісти, вибір яких ця стаття звужує до вибору оббивки салону автомобіля. Класика под