Логотип сайту

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Кожному автомобілісту відомо, що, рано чи пізно, йому все ж доведеться відвідати станцію технологічного обслуговування. Зупинити це неможливо, проте завжди можливо цьому запобігти. Щоб перемогти свого здобути перемогу, спочатку потрібно здобути знання. Сьогодні ми поговоримо про автомобільні деталі, які виходять з ладу частіше за інші.

Відкривають наш список свічки запалювання, які, за статистикою, виходять з ладу раз в три роки. Найчастішими причинами виходу з ладу свічок стають масляні, або ж сажеві відкладення на них. Також варто підкреслити й швидкий знос бокового і центрального електрода. Заміна свічок запалювання не потребує спеціалізованих знань і великих фінансових затрат.

Наступним кандидатом у нашому прикрому списку виступають зовнішні прибори освітлення. Найчастіше вони страждають через необачність, або ж через брак досвіду водія. Заміна лампочок в задніх фарах, стоп-сигналах, сигналах повороту не займе багато часу, утім може витягнути з кишені круглу суму, дякуючи патрульній поліції.

Вихід з ладу автомобільного акумулятору – традиційна проблема з великою долею ймовірності. В більшості випадків поломок зазнають дешеві акумулятори. За статистикою, середньостатистичний акумулятор працює біля 3-5 років.

Поломка дверних ручок теж не являється рідкістю. Дякуючи «акуратності» пасажирів, двері доводиться зачиняти самому, адже по-іншому їх зачинити неможливо. На щастя поломка такого типу не потягне за собою серйозних фінансових витрат.

Коли на панелі приборів загорається лампочка двигуна з надписом Cheсk Engine, вам не потрібно зволікати. Вона сигналізує про серйозну поломку всередині двигуна, яка може потягнути за собою не менш серйозні наслідки: 40 відсотках випадків попередження Check Engine пов’язане з несправністю датчика кисню; в 25 відсотках випадків таке попередження вискакує через несправність котушок запалювання; в 20 відсотках випадків з ладу виходить каталізатор вихлопних газів.

Також в наш топ з високо піднятою головою увійшли несправності термостата й форсунок палива. Найчастіше такі деталі виходять з ладу під час експлуатації автомобіля в екстремальних природніх умовах, або ж через вибір низькоякісного палива.

Пам’ятайте – навіть новий автомобіль потребує технічного огляду з боку спеціалістів декілька разів на рік. Не ризикуйте собою й іншими, будьте впевнені у своєму авто.

Назад до списку

Схожі статті

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Не буде секретом, що справність автомобільних механізмів напряму залежить від манери їзди. В той час, коли новачкам ще невідомо про правильність послідовності рухів, досвідчені водії вже неодноразово обзаводились допомогою професіоналів.

Як обрати жіночий автомобіль?

Як обрати жіночий автомобіль?

Жінка за кермом – це типова практика в країнах Європейського Союзу. На автошляхах жінок-водіїв тепер можна побачити навіть частіше, ніж чоловіків. Якщо ви хочете стати однією з них, поповнивши ряди незалежних та просунутих, вам потрібно визначитись з тим,

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Щастя і радість переповнює людей, котрій зібрались купити новий автомобіль. Поділяються такі покупці на два типи – ті, хто купляють автівку з салону, і ті, хто обирають підтриманий автомобіль. Ця стаття призначена для останніх. Прочитавши її, ви матимете

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Проблема вибору в сучасності актуальна до її скоєння. Сьогодення не знайоме з одноманітністю: Nike чи Adidas, iOS чи Android, PC чи PS? Не залишились знедоленими і автомобілісти, вибір яких ця стаття звужує до вибору оббивки салону автомобіля. Класика под