Логотип сайту

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Проблема вибору в сучасності актуальна до її скоєння. Сьогодення не знайоме з одноманітністю: Nike чи Adidas, iOS чи Android, PC чи PS? Не залишились знедоленими і автомобілісти, вибір яких ця стаття звужує до вибору оббивки салону автомобіля. Класика поділяється на дві «симфонії» - зі шкіри й з тканини.

Щоб зайвий раз не розпалювати апетит, розпочати варто з ціни – оббивка зі шкіри завжди була дорожчою, ніж оббивка з матеріалу. Проте, шкіра також поділяється на категорії і класи, дозволяючи вам знайти розумний компроміс. Справа тут полягає тільки в смаку і стилі, так як шкіряний салон автомобіля завжди виглядав більш презентабельно. Він навіював грошову атмосферу, створював розкіш, яка викликала в будь-кого те чарівне «Вау!».

І справді, шкіряний салон добавить краплю мистецтва в кожен автомобіль. Лише має він декілька хиб, перша з яких – погана сумісність з кліматом. Салон такого типу влітку віддає небезпекою. Справа в тім, що шкіра має властивість швидко й надовго вбирати тепло, що навіть може призвести до опіків. Згідно зі звітом американської Кампанії Національної Безпеки Дітей, шкіра автомобільного крісла може нагріватись вище ніж 150 градусів по Фаренгейту. В холодну пору такий матеріал завжди віддає холодом. Тобто, шкіряний салон не завжди практичний, але вихід знайдеться завжди – багато автомобілістів встановлюють під шкіру обігрівачі, що значно спрощує експлуатаційний період.

З тканиною справа має інший характер, так як вона більш практична. Звісно, такий матеріал теж не захищений від сонячних променів влітку, проте досягти такої температури, як шкіра, він не спроможний. Питання стилю залишається на рівні – оббивка з тканини завжди використовується в спортивних варіаціях автомобільного салону.

Питання чистки актуальне на порядку денному. Шкіру, на відміну від тканини, чистити легко, вона краще захищена від плям. В той час, коли чорнильні, або кров’яні плями можуть залишитись на тканині назавжди, шкіра не дозволить їм проникнути до своєї структури.

Аромат – особливий пункт, який вміло активізує ностальгію. Його своєрідність вміє зваблювати, і навіть заспокоювати. З тканиною в цьому плані справи течуть значно гірше – вона сміливо й швидко вбирає будь-які аромати. Все ж, боротись з ними доволі просто – вам потрібна жменька порошку й пральна машинка. Варто зазначити, що в плані догляду шкіра суттєво програє тканині, адже вона потребує періодичності й спеціальних миючих засобів.

Останнім аспектом вибору – алергічні реакції. Якщо салон вашого автомобіля оббитий шкірою, боротись з ними значно легше. Вам потрібна волога шмата й трішки зусиль, щоб побороти будь-які алергени в салоні автівки. Також варто додати, що шкіра зменшує концентрацію алергенів в салоні авто, проте не дозволяє вивести їх повністю.

Назад до списку

Схожі статті

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Не буде секретом, що справність автомобільних механізмів напряму залежить від манери їзди. В той час, коли новачкам ще невідомо про правильність послідовності рухів, досвідчені водії вже неодноразово обзаводились допомогою професіоналів.

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Кожному автомобілісту відомо, що, рано чи пізно, йому все ж доведеться відвідати станцію технологічного обслуговування. Зупинити це неможливо, проте завжди можливо цьому запобігти. Щоб перемогти свого здобути перемогу, спочатку потрібно здобути знання. Сь

Як обрати жіночий автомобіль?

Як обрати жіночий автомобіль?

Жінка за кермом – це типова практика в країнах Європейського Союзу. На автошляхах жінок-водіїв тепер можна побачити навіть частіше, ніж чоловіків. Якщо ви хочете стати однією з них, поповнивши ряди незалежних та просунутих, вам потрібно визначитись з тим,

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Щастя і радість переповнює людей, котрій зібрались купити новий автомобіль. Поділяються такі покупці на два типи – ті, хто купляють автівку з салону, і ті, хто обирають підтриманий автомобіль. Ця стаття призначена для останніх. Прочитавши її, ви матимете