Логотип сайту

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Щастя і радість переповнює людей, котрій зібрались купити новий автомобіль. Поділяються такі покупці на два типи – ті, хто купляють автівку з салону, і ті, хто обирають підтриманий автомобіль. Ця стаття призначена для останніх. Прочитавши її, ви матимете знання як не бути обманутим й не придбати кота в мішку.

Скручування автомобільного одометра завжди було розповсюдженим шахрайством. Дякуючи спритності рук, продавці не програють в ціновому просторі, не дивлячись на біг часу. Відтак покупець сильно ризикує, адже може придбати транспортний засіб, технічний стан якого категорично не відповідає ціні.

З якою метою продавці підтриманих автомобілів скручують одометр, окрім наживи? В деяких країнах вони втілюють цей задум щоб зменшити величину державного податку під час продажу, так як величина податку напряму залежить від пробігу автівки за певний проміжок часу. Здивують вас і ті випадки, коли продавці завищували реальний пробіг автомобіля. Така махінація повинна внушити покупцю думку про те, що йому не доведеться проводити планове техобслуговування, коли транспортний засіб досягне відмітку в 100 тисяч кілометрів. Покупець купує авто з упевненістю, що всі старі деталі були змінені, проте насправді його чекає не один в’їзд на СТО.

Також вам варто знати про те, одометри яких автомобілів скручуються найчастіше. Статистика каже, що частіш за все така махінація коїться в автомобілях японського виробництва, а також в автівках колишнього Радянського Союзу. Найкраще захищені від такого ошуканства автомобілі німецького виробництва – в багатьох з них ведеться дублювання будь-яких змін. Найбільш стійкою маркою авто (щодо такого шахрайства) вважають BMW, в яких дублювання показників пробігу здійснюється чіпом в ключах запалювання.

Тепер перейдемо до головного – як визначити, що одометр був скручений? Якщо вам пощастило, і ви читали Шерлока Холмса, або ж просто маєте пильне око, вам потрібно оглянути зовнішній стан автомобіля. Авто, яке подолало довгий шлях, ідентифікувати доволі просто – здійсніть візуальний огляд салону, оглянувши педалі, коробку передач, панелі авто. Скручування одометра справа делікатна, тому в більшості ви зможете побачити механічні пошкодження на панелі, яка була знята для скоєння махінації. Вивести продавця на чисту воду можна маленькою хитрістю – поцікавтесь, коли він востаннє змінював покришки. Якщо вони не змінювались вже давненько, або й взагалі, ви можете вичислити пробіг за висотою протектора – автомобіль з пробігом в 30-50 тисяч кілометрів зможе похвалитись протектором, висота якого знаходиться в допустимих нормах. Непоганим варіантом стане й перевірка стану тормозних колодок.

Якщо ж в авто встановлений електронний одометр, визначити чи була скоєна махінація набагато важче. Справа в тім, що пробіг такого одометра залишається в планці пам’яті, яку можна замінити, або ж перепрошити спеціальною комп’ютерною апаратурою. Все ж, зверніться до вищевказаного методу ретельного візуального огляду салону, або ж до професіонального автосервісу. В більшості випадків показники електронного одометра дублює бортовий комп’ютер автомобіля.

Назад до списку

Схожі статті

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Не буде секретом, що справність автомобільних механізмів напряму залежить від манери їзди. В той час, коли новачкам ще невідомо про правильність послідовності рухів, досвідчені водії вже неодноразово обзаводились допомогою професіоналів.

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Кожному автомобілісту відомо, що, рано чи пізно, йому все ж доведеться відвідати станцію технологічного обслуговування. Зупинити це неможливо, проте завжди можливо цьому запобігти. Щоб перемогти свого здобути перемогу, спочатку потрібно здобути знання. Сь

Як обрати жіночий автомобіль?

Як обрати жіночий автомобіль?

Жінка за кермом – це типова практика в країнах Європейського Союзу. На автошляхах жінок-водіїв тепер можна побачити навіть частіше, ніж чоловіків. Якщо ви хочете стати однією з них, поповнивши ряди незалежних та просунутих, вам потрібно визначитись з тим,

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Проблема вибору в сучасності актуальна до її скоєння. Сьогодення не знайоме з одноманітністю: Nike чи Adidas, iOS чи Android, PC чи PS? Не залишились знедоленими і автомобілісти, вибір яких ця стаття звужує до вибору оббивки салону автомобіля. Класика под