Логотип сайту

Міфи про автомобільні шини

Погодні умови змушують нас змінювати не тільки настрої, але й одяг. Коли під ногами рипить сніжок, краще за все, щоб він грав своїх мелодій під натиском міцної та теплої підошви. Змінюючи кросівки на чоботи, не забудьте перевзути й свою автівку.

«Мої шини готові для будь-яких випробувань!» - не один раз автомобілістам доводилось чути цей вислів від володарів всесезонних шин. Та чи знають такі Дон Кі’хоти про серйозні обмеження резини такого формату? Користуючись всесезонними шинами, водіям потрібно знати, що резина має власні властивості. Літня резина зимою стає жорсткою, зменшуючи загальний рівень управління автомобілем, зимова ж резина буде швидше зношуватись влітку, адже виконана вона з більш м’якого матеріалу. Найнижча допустима температура для всесезонної резини складає мінус 7 градусів по Цельсію, найвища – плюс 15. Використовуючи шини такого формату в вищих і нижчих температурах від вказаних загрожує втратити не тільки контроль автомобілем, але й кошти для поїздки на відпочинок.

«Асфальт знищує шипи» - міф, який відблискує правдою лише на мить. Справа тут у якості продукції – якщо ви придбаєте дешеві шини з шипами, вам варто докупити до них спеціальний сувій, до якого зможете складати «палих воїнів». Високоякісні шини володіють сильним кріпленням шипів, які співпрацюють з малюнком протектора – під час поїздки по асфальту верхня частина шипа ховається під вагою автомобіля.

«Старі моделі завжди надійніші» - наступний міф від автомобілістів, які надають перевагу перевірці часом. Звісно, в їхніх словах є доля правди, проте не варто побоюватись нових відкриттів. Інженери відомих компаній не сидять на місці – вони прямують до нового рівня якості, щоразу покращуючи власний продукт.

«Повний привід не потребує зимових шин» - маячня з наміром обманути закони фізики. Головним аспектом в етапі відповіді на це запитання будуть гальма. Хороші покришки допоможуть вам зменшити відстань гальмівного шляху, зберігаючи чудовий рівень управління. Гальма ігнорують будь-який тип трансмісії автомобіля.

«Чим ширші зимові шини, тим кращі». Такий міф має декілька сторін. Однією з них є призначення широкої резини для літньої їзди. Щоб шина краще «чіплялась» за дорожнє покриття зимою, вона повинна бути більш вузькою. У випадку їзди по сніговій цілині, перевагу варто надати широким шинам. Різниця тут лише в актуальності – варіант під номером один використовується значно частіше, ніж варіант під номером два.

«Літня резина буде актуальним варіантом взимку тільки для професіоналів» - міф такого формату віддає долею самозакоханості. Справа полягає в тому, що літня резина відрізняється від зимової не тільки розміром, але й малюнком протектора: у літніх шинах завдання малюнка протектора – відводити вологу з плями контакту, запобігаючи акваплануванню (мінімальний рівень керування автомобілем). Та й висота протектора літніх шин нижча, ніж у зимових – чим нижча висота, тим менше шини «чіпляються» за дорожнє покриття.

Назад до списку

Схожі статті

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Як дізнатись чи потрібно замінити зчеплення?

Не буде секретом, що справність автомобільних механізмів напряму залежить від манери їзди. В той час, коли новачкам ще невідомо про правильність послідовності рухів, досвідчені водії вже неодноразово обзаводились допомогою професіоналів.

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Які автомобільні деталі частіше за інших виходять з ладу?

Кожному автомобілісту відомо, що, рано чи пізно, йому все ж доведеться відвідати станцію технологічного обслуговування. Зупинити це неможливо, проте завжди можливо цьому запобігти. Щоб перемогти свого здобути перемогу, спочатку потрібно здобути знання. Сь

Як обрати жіночий автомобіль?

Як обрати жіночий автомобіль?

Жінка за кермом – це типова практика в країнах Європейського Союзу. На автошляхах жінок-водіїв тепер можна побачити навіть частіше, ніж чоловіків. Якщо ви хочете стати однією з них, поповнивши ряди незалежних та просунутих, вам потрібно визначитись з тим,

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Як перевірити чи в автомобілі не скручений пробіг?

Щастя і радість переповнює людей, котрій зібрались купити новий автомобіль. Поділяються такі покупці на два типи – ті, хто купляють автівку з салону, і ті, хто обирають підтриманий автомобіль. Ця стаття призначена для останніх. Прочитавши її, ви матимете

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Яку оббивку обрати для салону вашого авто?

Проблема вибору в сучасності актуальна до її скоєння. Сьогодення не знайоме з одноманітністю: Nike чи Adidas, iOS чи Android, PC чи PS? Не залишились знедоленими і автомобілісти, вибір яких ця стаття звужує до вибору оббивки салону автомобіля. Класика под